obec Kytín - Štrůdl 2009

Navštivte mníšecký festival Štrůdl

Kalendářní akce
Štrůdl 2009
Navštivte mníšecký festival Štrůdl

 

Devátý ročník festivalu Štrůdl.

 

Mníšek pod Brdy přivítá 5. září účinkující i diváky nesoutěžní přehlídky amatérského a studentského divadla. Festival s názvem Štrůdl se letos uskuteční již po deváté. Tato akce pořádaná občanským sdružením Rorejs nemá jiné ambice než pobavit diváky všech věkových kategorií a přispět svým dílem do mníšeckého kulturního života.

Divadelní představení Království, divadla s hravým názvem Vyrob si své letadýlko, odstartuje divadelní část přehlídky v sobotu dopoledne na farní zahradě. Pohádkový kabaret s autorskými písněmi a bleskovými převleky je určen pro děti i neděti. Před začátkem dětského představení, bude pro naše nejmenší, připravena tamtéž, výtvarná dílna.

Stejně tak, jako se pečený štrůdl skládá z rozličných ingrediencí, i mníšecký Štrůdl nabídne rozličné přísady, které snad přispějí k namíchání té správné atmosféry a pohody.

V odpoledních a večerních hodinách budou moci diváci zhlédnout vystoupení hradeckého divadla Tichý jelen, s loutkovým představením Mariáš aneb dobře prodaná nevěsta nebo koncert skupiny Hm. Hudební zařazení této pražské formace není jednoduché, její písně umí být velice křehké, klasicky taneční, formálně praštěné, téměř rockové, nebo i punkové. Opravdovou hrozinkou festivalového závinu pak bude představení divadla Letí s názvem Svou vlastní ženou. Strhujícím životním příběhem kontroverzního německého transvestity Lothara Berfelda alias Charlotty von Mahlsdorf Vás provede Pavol Smolárik. Charlotte Von Mahlsdorf a všech dalších 34 postav, které procházejí životem Charlotte Von Mahlsdorf, která je ve skutečnosti mužem, hraje jeden jediný herec - muž.

Program bude zakončen večerní rorejsí Afterparty v Divadélku „K" na níž rozjedou hvězdná kola diskžokejové z řad členů pořádajícího spolku.

Festival je tak jako každý rok pořádán za podpory města Mníšek pod Brdy.

 

 

(05.01.2009)