obec Kytín - O mysliveckém sdružení

Myslivecké sdružení Kytín
O mysliveckém sdružení

Myslivecké sdružení Kytín pod Brdy, o.s. vzniklo na základě zákona o sdružování a zákona č. 449/2001, Sb. a jeho hlavními cíly a úkoly jsou ochrana volně žijících druhů zvěře, péče o ni a správa honitby Mníšek LOV, kterou máme pronajatu od Honebního společenství Kytín. Dalším hlavním cílem našeho sdružení je ochrana životního prostředí dle zákona o ochraně životního prostředí. Působíme často jako účastník řízení dle ust. § 70 odst. 3 zákona o ochraně přírody a krajiny v případech, kdy je dle našich zkušeností a místní znalosti ohrožena ochrana životního prostředí a krajinného rázu.

Výkon práva myslivosti provádí myslivecké sdružení v honitbě Mníšek LOV o výměře celkem 720 ha, z toho je 394 ha zemědělská půda, 320 ha lesních pozemků a 6 ha vodní plochy. Členská základna je 13 aktivních členů, kteří jsou držiteli platného loveckého lístku. Má dva členy Myslivecké stráže, kteří ve smyslu zákona č. 449/2001, Sb. plní úlohu ochrance volně žijících druhů zvěře, péče o ni a ochránce krajiny a životního prostředí. Členové mysliveckého sdružení mají v držení 6 lovecky upotřebitelných psů se zkouškami pro drobnou zvěř, norování a dohledávání (dosled) zvěře jelení, srnčí a černé.

MS Kytín pod Brdy se rovněž podílí na pořádání Dětského dne v Kytíně a jsme rovněž v případě zájmu připraveni organizovat kroužek mladých ochránců přírody se zaměřením na myslivost, jelikož hlavně mladí obyvatelé Kytína by měli pochopit úlohu ochrany životního prostředí a pochopit roli myslivosti vnaší společnosti.

 

S pozdravem

 

 

Jaroslav Brabenec

předseda Mysliveckého sdružení

Kytín pod Brdy.

(14.12.2010)